Fordonsdekorer

 

Vi är specialister på bil-, båt- och specialdekorer till t.ex. spårvagnar. För enkelhetens skull kan vi sammanfatta denna typ av populär och effektiv exponering som "fordonsdekor". Detta är ett mycket bra och professionellt sätt att synas i trafiken. Dekoren kan vara allt från mindre logotyper till foliering av hela fordonet även kallat wrapping. 

Fordonsdekoren utförs vanligtvis med utskuren vinyltext, logotyper och stripes och kan även kompletteras med digitaltryck, som på ett effektfullt sätt kan visualisera produkter, tjänster m.m. Digitaltrycket skyddslamineras för att få ett skydd mot mekaniskt slitage samt skydd mot t.ex. kemikalier och UV-ljus. Dekorer i utskuren självhäftade vinyl är både effektivt och ekonomiskt och finns i många kulörer och kvalitéer. Livslängden varierar även mycket beroende på t.ex. kulör.

Några olika typer av vinylmaterial och användningsområden:

Homogen vinyl
Helt täckande vinyl kan delas in i två grupper, gjuten vinyl och kalandrerad vinyl. Gjuten vinyl krymper inte och är mycket tunn och flexibel, har en lång livslängd ca 7-10 år och är mycket lämplig när hela fordonet skall dekoreras. Kalandrerad vinyl har inte fullt så lång livslängd ca 3-5 år och bör användas på plana ytor. Homogen vinyl har antingen blank eller matt yta och finns i många färger och nyanser.

Reflekterande vinyl
Reflexvinyl finns i ett mer begränsat antal färger och nyanser. Livslängden varierar från ca 3 till 10 år. Den används när man vill få en dekor att fånga uppmärksamheten på ett effektivt sätt, även på natten. Det gäller exempelvis polisbilar, brandbilar och andra utryckningsfordon.
  E-post: info@clarex.se  |  Telefon: 08-33 75 80  |  Stubbsunds gård, Stubbsundsvägen 19, 131 41 Nacka  |  Copyright © 1990 - 2023 Clarex Europa AB